Voordelig energieadvies in Tilburg

Voordelig energieadvies in Tilburg

 Isoleren voor een groter wooncomfort

 Je eigen huis verduurzamen hoef je niet alleen te doen. De gemeente Tilburg helpt je op weg met een voordelig energieadvies. Dat scheelt geld en energie! Verspreid over de gemeente wonen energieadviseurs die hun eigen ervaringen met vloer-, gevel en dakisolatie graag met jou delen. Zo maken we Tilburg samen stap voor stap duurzamer.

 Iedereen met een eigen huis in de gemeente Tilburg kan via www.aandeslagmetjehuis.nl een afspraak maken met een energieadviseur voor een advies op maat. Hiermee kun je direct aan de slag met besparen. Tot 31 maart 2021 is het tarief hiervoor bijzonder gunstig.

De juiste keuzes voor jouw huis

Piet van Dooren is energieadviseur. In zijn eigen huis liet hij de verouderde vloerverwarming vervangen door een systeem dat meer rendement levert. Ook voorzag hij alle lampen van ledverlichting. De dubbele beglazing uit de jaren ’80 maakte plaats voor HR++ glas. ‘Veel mensen weten niet hoe ze de isolatie van hun huis aan moeten pakken. Dat is logisch want er zijn veel methoden en technieken. Een energieadviseur kan je helpen de juiste keuzes voor jouw huis te maken. Ben je handig, dan kun je een zolder vrij eenvoudig zelf isoleren met een folie. Als je er daarna gipsplaten tegenaan zet, ziet dat er prima uit.’ Van Dooren verduurzaamde zijn huis omdat hij wil dat zijn kinderen ook fijn kunnen leven. ‘Wij mogen niet alle fossiele brandstoffen opmaken. Slim besparen is hard nodig.’

De uitdaging van enkelsteensmuren

De Tilburgse energieadviseurs kunnen aan het bouwjaar en de bouwtekeningen van jouw huis zien in welke mate er isolatie aanwezig is. Nicolien van Dongen is energieadviseur en werkt als werkvoorbereider bij een groot aannemersbedrijf. ‘Ik vind het leuk om mijn bouwkundige kennis te delen met particulieren.’ Ze is in staat om technische informatie te vertalen naar praktische oplossingen. Het verduurzamen van oude huizen spreekt haar aan. ‘Woningen van voor 1925 hebben meestal enkelsteensmuren. Zeker in de winter is het wooncomfort in deze huizen niet zo groot.’ Je kunt dit soort muren aan de binnen- of buitenkant isoleren. ‘Aan de buitenkant is dat niet altijd eenvoudig, omdat het dak vaak in de weg zit. Bij binnen isoleren, raak je binnenruimte kwijt en dat is in kleinere woningen niet altijd wenselijk. Ik vind het comfort verbeteren van vooral oude woningen maar ook nieuwe woningen erg belangrijk en interessant.’

Stappenplan voor verduurzaming

De gemeente Tilburg werkt samen met de energiecoöperaties van de Blaak (ECDB), de Reeshof (CDER), Berkel-Enschot (BEC), Udenhout (ECU) en met Energiefabriek013. Elke coöperatie heeft minimaal één energieadviseur. Alle adviseurs zijn onafhankelijk en professioneel opgeleid. Samen met een adviseur kun je een stappenplan opstellen om je huis te verduurzamen.

Afspraak maken met een energieadviseur?

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van jouw huis, onze energieadviseurs staan voor je klaar.

  • Vraag een online check aan via aandeslagmetjehuis.nl Tot en met 31 maart 2021 betaalt de gemeente Tilburg het grootste deel van de kosten. Een onlineadvies kost tot die datum 20 in plaats van 90.
  • Wil je een bezoek aan huis van een energieadviseur? Ook dit kun je plannen via aandeslagmetjehuis.nl Dankzij de bijdrage van de gemeente Tilburg betaal je hiervoor 65 in plaats van 210.

 

DELEN