In februari 2013 is de coöperatie ECU opgericht en al snel hadden we 90 leden. In juni zijn we gestart met ons eerste project: De aanschaf van de zonnepanelen. Na zorgvuldige afwegingen heeft de ECU een overeenkomst gesloten met de firma Hoppenbrouwers in Udenhout om onze leden tegen gereduceerd tarief zonnepanelen te leveren.

Leden van de ECU kunnen bij de firma Hoppenbrouwers een offerte aanvragen waarna ze een vakkundig advies krijgen over de mogelijkheden en de te verwachte opbrengst. De terugverdientijd van de panelen ligt rond de 6 à 8 jaar. Tot nu toe hebben 54 leden een offerte aangevraagd en zijn er al 35 opdrachten uitgekomen. Ook zijn er al meer dan 600 panelen geplaatst. Behalve de reductie van 10 a 15% op de aanschafprijs krijgen de leden hoge kwaliteit panelen en garandeert de firma Hoppenbrouwers het eerste jaar de door hen verwachte opbrengst.
Door de aanschaf van zonnepanelen voorziet u zelf in uw eigen stroom behoefte en bent u minder afhankelijk van de grote energie maatschappijen en prijswisselingen. Daarnaast helpt u mee aan het produceren van duurzame energie en minder uitstoot van CO2.

Heeft u nog niet meegedaan maar bent u nog steeds nieuwsgierig hoe u mee kunt doen hierbij nog kort de stappen:

  1. U wordt lid van de ECU (dat kan op deze website).
  2. Vraag via www.hoppenbrouwers.nl een offerte aan.
  3. De firma Hoppenbrouwers komt bij u langs nadat zij hebben geverifieerd of u lid bent en geeft u een vakkundig advies.

Op 3 oktober om 19.00 uur organiseren de ECU en de firma Hoppenbrouwers een tweede informatie avond in hun bedrijf aan de Kreitenmolenstraat voor alle geïnteresseerden. U bent van harte welkom.

DELEN