Nu kiezen voor zonnepanelen is extra profiteren!

Nog geen zonnepanelen op uw dak? Dan loont het nu extra om in actie te komen, want de prijzen zijn momenteel extra laag! Nu werken zonnepanelen alleen overdag. Kijk bij het bepalen van het aantal te instaleren panelen naar wat u overdag verbruikt; tel daarbij het verbruik van apparaten zoals uw wasmachine en vaatwasser die u normaal ’s avonds laat draaien op nachtstroom.

Pas het aantal zonnepanelen aan op uw gemiddeld dagverbruik, dus inclusief het verbruik van uw wasmachine, etc. (en laat deze apparaten overdag draaien zodra u beschikt over eigen zonnepanelen).

Voor een gemiddeld huishouden zult u uitkomen op een elektriciteitsverbruik dat op een gemiddeld zonnige dag kan worden opgewerkt met zo’n 6 tot 8 panelen. Vrijwel alles wat er aan elektriciteit wordt opgewekt in deze panelen, verbruikt u direct zelf! Er is zo nauwelijks teruglevering, dus ook geen ‘boete’ voor teruglevering. Voorwaarde is natuurlijk wel dat u elektriciteit gebruikt op het ritme van de zon, dus de was doet overdag, bij voorkeur op een zonnige dag.

Meer weten? Ga dan eens praten met uw eigen energiecoöperatie, Berkel-Enschot Energie Coöperatie, kort BEC! Op www.b-ec.nl vindt u niet alleen de contactgegevens, maar ook nuttige informatie over energiebesparing en -opwekking. En wist u dat u voor een bescheiden bedrag per jaar lid kunt worden van de coöperatie en nog eens extra kunt profiteren van lokaal opgewekte energie en acties? Ook daarover leest u meer op de site.

DELEN