Nieuwe app stimuleert samenwerking zonne-energie

Zonnepanelen installatie op dak headerDe Solar Energy SectorApp is een nieuwe app die een overzicht biedt van bedrijven en organisaties die actief zijn in de zonne-energiesector in Nederland. Het doel van de app is dat bedrijven binnen deze sector elkaar snel kunnen vinden. Registratie in de app is gratis.

Matchmaking in zonne-energie

Het voldoet aan een behoefte, zegt Bert Janson, adviseur zonne-energie bij RVO.nl en bedenker van de app. “Er zijn veel Nederlandse bedrijven actief in zonne-energie, van kennisinstellingen tot installateurs. Zij weten elkaar vaak niet te vinden als zij op zoek zijn naar samenwerkingspartner.”

In de app is de sector gerangschikt per expertise. Janson: “We willen hiermee het vormen van samenwerkingsverbanden versnellen. Stel een bedrijf wil een dakpan ontwikkelen met geïntegreerde zonnecellen. Hij is wel thuis in de bouwbranche, maar heeft geen zonnecelkennis. Zo’n app maakt inzichtelijk bij wie hij kan aankloppen.”

Gericht uitnodigen

Via de app kunnen bedrijven ook gericht benaderd worden. Janson:“Bij registratie geven bedrijven aan of ze geïnteresseerd zijn in export. Vrijwel maandelijks komt er bij ons een vraag binnen van de minister of een ambassade of wij bedrijven kennen voor een handelsmissie of een samenwerkingsverband. Via de app kunnen we ze nu gericht benaderen.”

Door registratie op de Solar Energy SectorApp blijven bedrijven verder op de hoogte van relevant nieuws vanuit de overheid. Janson: “Door een e-mail of pushbericht kunnen we de zonne-energiebedrijven attenderen op openstaande tenders, zodat zij daarvan beter op de hoogte zijn.”

De app is een initiatief van TKI Solar Energy en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

 

Download de Solar Energy SectorApp  (Apple)

Download de Solar Energy SectorApp  (Android)

Bron Ministerie van Economische Zaken

DELEN