Mooi resultaat opbrengst zonnepanelen ECU-leden

background_zonnepaneel1.jpg

De Energie Coöperatie Udenhout heeft kortgeleden haar leden gevraagd naar de opbrengst in 2014 van hun zonnepanelen. Wij kregen 35 reacties omtrent deze opbrengst. In totaal is er 115.321 kWh opgebracht, een enorm getal. Deze 115.321 kWh komt overeen met het gemiddelde verbruik van 33 gezinnen. Maar ook betekent het dat hiermee ongeveer 55000 kg minder CO2 is geproduceerd. Dit is natuurlijk een druppel op de spreekwoordelijke gloeiende plaat als je dit afzet tegen de miljarden kilo’s CO2 die nu in onze atmosfeer aanwezig zijn. Echter is het wel een begin om als bevolking van Udenhout een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.

Een investering in zonnepanelen is in gemiddeld zeven jaar terugverdiend. Weet u dat u nog steeds gebruik kunt maken van de door onze regering ingestelde belastingteruggaaf op de aanschaf en plaatsing van deze panelen. Het is ook  interessant te weten dat het rendement van een zonnepaneel bijna het tienvoudige is ten opzichte van uw rendement op de bank. En als lid van de ECU heeft u nog extra korting en garantie op de aanschaf van zonnepanelen.

Bent u nu ook geïnteresseerd geraakt en wilt u meer hierover weten, mail ons dan en wij nemen contact met u op. Ons mailadres is: .

 

DELEN