Last van tocht en je wil snel resultaat?

Voordelig energieadvies in Tilburg

 Bezitters eigen huis onderschatten effect van tocht

Je eigen huis verduurzamen hoef je niet alleen te doen. De gemeente Tilburg helpt je op weg met een voordelig energieadvies. Dat scheelt geld en energie! Verspreid over de gemeente wonen energieadviseurs die op verschillende manieren een einde maakten aan tocht in hun huis. Ze delen hun ervaringen graag met jou. Zo maken we Tilburg samen stap voor stap duurzamer.

 Iedereen met een eigen huis in de gemeente Tilburg kan via www.aandeslagmetjehuis.nl een afspraak maken met een energieadviseur voor een advies op maat. Hiermee kun je direct aan de slag om slim energie te besparen. Tot 31 maart 2021 is het tarief hiervoor bijzonder gunstig.

Het trekt wel wat

‘Ja, het trekt wel wat’, zeggen veel mensen die te maken hebben met tocht in huis. ‘Het effect van tocht op energieverbruik wordt erg onderschat’, constateert energieadviseur Jeroen Jansen. ‘Terwijl het comfort enorm toeneemt als je een einde maakt aan die tocht.’ In zijn huis dichtte hij alle kieren die hij kon vinden en plaatste hij tochtstrips bij de deur naar de hal, de garage en de voordeur. ‘Ook hebben we de brievenbus dichtgemaakt met PUR-schuim en buiten een losse brievenbus opgehangen.’ Pas daarna ging hij aan de slag met isoleren. ‘Ventilatieroosters dichtplakken moet je trouwens nooit doen, want die zijn nodig voor luchtverversing.’

Blijf ventileren

Ook ramen in wat oudere kozijnen zijn veroorzakers van tocht. ‘Of dit in jouw huis het geval is, kun je zelf zien’, legt energieadviseur Bas Hofman uit. ‘Zit er viezigheid tussen het raam en het kozijn, dan sluit het niet goed af. Wil je verduurzamen, start dan met kierdicht maken; met tochtstrips kan er al veel.’ Bij het afdichten van tochtige plekken in huis hoort wel een waarschuwing. Energieadviseur Ton Kuijpers: ‘Je moet kunnen blijven ventileren want anders krijg je binnen een vochtprobleem. Dus zet regelmatig de ramen op een kier of beter nog: zorg voor ventilatieroosters.’ Na een bezoek van een energieadviseur heb je een stappenplan waarmee je je huis tochtdicht kunt maken. Daarna volgen stappen als isoleren en energie opwekken.

In stappen verduurzamen

De gemeente Tilburg werkt samen met de energiecoöperaties van de Blaak (ECDB), de Reeshof (CDER), Berkel-Enschot (BEC), Udenhout (ECU) en met Energiefabriek013. Elke coöperatie heeft minimaal één energieadviseur. Alle adviseurs zijn onafhankelijk en professioneel opgeleid. Samen met een adviseur kun je een stappenplan opstellen om je huis te verduurzamen.

Afspraak maken met een energieadviseur?

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van jouw huis, onze energieadviseurs staan voor je klaar.

  • Vraag een online check aan via aandeslagmetjehuis.nl Tot en met 31 maart 2021 betaalt de gemeente Tilburg het grootste deel van de kosten. Een onlineadvies kost tot die datum 20 in plaats van 90.
  • Wil je een bezoek aan huis van een energieadviseur? Ook dit kun je plannen via aandeslagmetjehuis.nl Dankzij de bijdrage van de gemeente Tilburg betaal je hiervoor 65 in plaats van 210.

 

DELEN