Energieadvies in Tilburg nu extra voordelig

Energieadvies in Tilburg nu extra voordelig

Verduurzamen met de hele straat

Je eigen huis verduurzamen hoef je niet alleen te doen. De gemeente Tilburg helpt je graag op weg met een voordelig energieadvies. Dat scheelt geld en energie! Verspreid door de gemeente wonen energieadviseurs die hun eigen ervaringen met bijvoorbeeld HR++ glas en aluminium puien graag met je delen. Zo maken we Tilburg samen stap voor stap duurzamer.

Iedereen met een eigen huis in de gemeente Tilburg kan via www.aandeslagmetjehuis.nl een afspraak maken met een energieadviseur. Tot 31 maart 2021 is het tarief hiervoor bijzonder gunstig. Energieadviseurs hebben kennis over kleine maatregelen zoals het dichten van kieren en over ingrijpender verduurzamingsopties zoals isoleren, zonneboilers en van het gas af gaan. Ook over het effect van beglazing weten ze van alles.

Eerste generatie dubbelglas

De meeste huizen van dertig tot veertig jaar oud hebben ruiten van dubbel glas. Dat dubbel klinkt goed, maar deze eerste generatie dubbele beglazing haalt het niet bij latere varianten. Als je het laat vervangen door HR++-glas dan stijgt het comfort in je huis flink terwijl het gasverbruik daalt. HR-glas staat voor hoogrendementsglas. Vaak zit het eerste generatie dubbele glas in aluminium puien zonder thermische onderbreking dus dragen ze de kou van buiten over naar binnen. De nieuwste generaties aluminium puien houden een deel van de kou buiten.

Doe het samen dan ben je goedkoper uit

Energieadviseur en architect Peter van Hoogmoed woonde tot voor kort in een monumentaal huis in de Tilburgse binnenstad. ‘Daar heb ik voorzetramen voor het glas-in-lood geplaatst, omdat ik dat graag wilde behouden.’ Hij liet het dak en de vloer isoleren en de muren voor zover dat kon. Ook liet hij een WTW-installatie plaatsen. ‘Dubbel glas dat maximaal twintig jaar oud is, kun je laten zitten.’ Als Peter energieadvies geeft aan een eigen huisbezitter, probeert hij altijd de straat of buurt erbij te betrekken. ‘Als je met meerdere huizen de beglazing laat vervangen, ben je vaak goedkoper uit.’

300 euro per jaar

Vereniging Eigen Huis meldt dat het vervangen van dubbelglas door HR+ of HR++-glas alleen rendabel is als de kozijnen vervangen moeten worden of de bestaande ruiten lek zijn. Maar doe je het om het binnenklimaat te verbeteren dan is het de investering zeker waard. Ga je van enkelglas naar HR++-glas dan bespaar je rond de 300 euro per jaar op de energierekening. Dit geldt voor een gemiddelde tussenwoning (bron: Milieu Centraal).

Tip

Nog geen budget om alle ruiten te vervangen? Kies dan eerst voor nieuwe beglazing in de koudste gevel van je huis.

Ook aan de slag met verduurzamen? Plan een afspraak met een energieadviseur

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van jouw huis, onze energieadviseurs staan voor je klaar.

  • Concrete vragen kun je elke werkdag tussen 13 en 17 uur stellen via: T 088-00 62 013.
  • Vraag een online check aan via aandeslagmetjehuis.nl Tot en met 31 maart 2021 betaalt de gemeente Tilburg ongeveer 75 procent van de kosten. Een onlineadvies kost tot die datum 20 in plaats van 90.
  • Wil je een bezoek aan huis van een energieadviseur? Ook dit kun je plannen via aandeslagmetjehuis.nl Dankzij de bijdrage van de gemeente Tilburg betaal je hiervoor 65 in plaats van 210.
  • Wij als 
  • http://www.b-ec.nl verhogen deze bijdrage nog. Voor de eerste 50 inwoners van Berkel-Enschot die hier aan meedoen, vergoeden wij als BEC 50% van de kosten van het energieadvies!

 

 

DELEN