Energie-café met uitleg over de warmtescans groot succes

Energie-café met uitleg over de warmtescans groot succes.

Ruim 35 mensen waren aanwezig op de door BEC ge-organiseerde informatie-avond over de door de gemeente gemaakte warmtescans.

De circa 1500 warmtescans zijn afgelopen winter in Berkel-Enschot gemaakt en geven een indicatie over eventuele warmtelekken in een woning.

En dat kan de bewoner aanzetten om na te denken over verbetering van de isolatie waardoor gas bespaard wordt en er uiteindelijk minder CO2 in de atmosfeer terecht komt.

Mensen konden met vragen terecht op de informatie-avond in Koningsoord.

Na een korte introductie door energie-adviseur Jeroen Jansen en een eerste plenaire vragenronde konden mensen hun individuele vragen stellen aan 3 energie-adviseurs: naast Jeroen Jansen waren dat Jan de Beer en Henk Welte.

De sfeer was relaxed en informatief: ook door het luisteren naar vragen van anderen werd al heel wat kennis opgestoken en konden de deelnemers in hun evaluatieformulier aangeven of hun vragen beantwoord waren. Enkele deelnemers gaven direct aan behoefte te hebben aan een energie-advies op maat: daarbij komt een energie-adviseur aan huis en geeft een maatwerkadvies over hoe de woning verder te verduurzamen is.

Kortom: veel deelnemers vonden het een nuttige avond waarbij naast het theoretische eerste gedeelte ruime aandacht was voor praktische vragen over de verduurzaming van de eigen woning.

DELEN