BEC stimuleert het kiezen van de juiste vorm van mobiliteit: uit onderzoek blijkt dat heel veel ritten met de auto over relatief korte afstanden gedaan worden. Die kunnen ook te voet of met de fiets gedaan worden. De auto zou pas in beeld moeten komen als je wat verder weg moet. Bij het gebruik van een deel-auto worden deze ritten bewust gepland en daar zit een dubbele besparing: als je geen auto nodig hebt, neem je de fiets en hoeft de auto niet stil te staan want iemand anders kan hem gebruiken. Hoeveel 2e auto`s staan er niet dagenlang stil op de oprit of in de garage? Onder 8000 km per jaar is deelmobiliteit gewoon goedkoper. Stap af van bezit en kies voor gebruik!!

BEC werkt samen met OnzeAuto en de gemeente Tilburg om op korte termijn op Koningsoord 2 deelauto`s te plaatsen. Deze komen te staan bij het appartementengebouw naast restaurant Hemels. Op korte termijn gaat er een concrete behoeftepeiling gedaan worden. Bij voldoende belangstelling komen er 2 Nissan Leaf`s beschikbaar. Zodra de kostenstructuur bekend is, wordt dit via deze website gepubliceerd. Heb je belangstelling om mee te gaan doen: stuur een mail naar het secretariaat:

Het is uitdrukkelijk onze ambitie om zo snel mogelijk door te groeien naar 6 auto`s op 3 centrale plekken in Berkel Enschot. Op termijn streven wij naar een situatie waarbij elke straat in Berkel-Enschot de beschikking heeft over een deelauto, wellicht gevoed door extra zonnepanelen en met de mogelijkheid van een vrijwillige chauffeur zodat de deelauto optimaal gebruikt kan worden door zoveel mogelijk mensen tegen zo laag mogelijke kosten.

DELEN